``Door een Koninckrijk gegeven``

Princen Brouwerij

Bezoek ons proeflokaal en ervaar de frisse smaak!
HOME_princen_3

 Princen Brouwerijen…

De brouwerij is gevestigd onder de rook van Amsterdam, in Halfweg. De brouwerij is dus eenvoudig te bereiken. Princen Brouwerijen mag gezien worden als één van de grootste brouwerijen onder de kleintjes. Bij Princen Brouwerijen is alles gericht op constante kwaliteit en smaak: fris, helder, licht koppig pils met een stevige witte schuimkraag dat makkelijk drinkt.

Princen Brouwerij

Unieke membraamfilters!

Onze brouwerij is toegerust met innovatieve membraanfilters die uniek zijn in de Nederlandse brouwerij. Deze wijze van filtratie behoudt de pure en onvervalste smaak! Door warmteterugwinning blijft het energieverbruik beperkt. Onze doelstelling is om binnen 3 jaar 75% van het gehele energieverbruik te winnen via zon en wind.

BROUWERIJ_princen_5

Proeflokaal

In de brouwerij is ook een proeflokaal ingericht: “De Princen Hoek”. Vanuit deze “Princen Hoek” is het mogelijk de brouwerij te bezichtigen en het bierproces, van brouwen tot het vullen van de vaten, te beleven. Voel en proef hoe Princen Bier met liefde en passie wordt gebrouwen.

Neem een kijkje in de keuken van Princen bier!

Bekijk de Princen video

Om horecagroothandels, slijterijen en horeca ondernemers een beter beeld te geven over Princen Brouwerijen heeft princen een film gemaakt. In dit filmpje wordt niet uitgelegd hoe wij bier brouwen, maar tevens wordt verteld wat de strategie & visie is van Princen. Afsluitend wordt ook toegelicht hoe de distributie naar de horecaondernemer en groothandel verloopt, kortom ``hoe Princen de klanten voorziet van haar frisse bier.

Ingrediënten voor bier

Vanzelfsprekend worden de juiste ingrediënten van de allerbeste kwaliteit hiervoor gebruik. Meer informatie tref je hieronder aan...

Grondstoffen

Voor de bereiding van bier, wordt gebruik gemaakt van de volgende vier grondstoffen:
– Water
– Mout of granen
– Hop
– Gist
– Kruiden en specerijen (echter n.v.t. bij Princen Bier)
– Overige toevoegingen

De hoeveelheid en gebruikte grondstof soorten, bepalen uiteindelijk de smaak, kleur, aroma, enz. van het bier.

Tarwe

Tarwe (Triticum spp) is een verzamelnaam van een graangewas van ongeveer 15 soorten, dat vrijwel overal in Europa groeit.
Het is één van de oudste granen die we kennen en één van de belangrijkste waar de mensheid zich mee voedt, naast rijst en maïs. In gebruik staat tarwe met maïs op een gedeelde eerste plaats. De tarwekiem herbergt een heleboel waardevolle biologische stoffen, zoals suiker en zetmeel, aromatische oliën, eiwitten, vetten, mineralen en vitaminen. Tarwe dankt zijn populariteit vooral aan de hoge hoeveelheid gluten.
Tarwe wordt zowel gemout als ongemout gebruikt, o.a. voor het brouwen van witbieren en weizen.

Gist

Gist is de verzamelnaam voor micro-organismen waarvan biergist (Saccharomyces cerevisiae) een bekende vertegenwoordiger is. Gist is een eencellig micro-organisme, behoren tot de Fungi (schimmels) in de hoofdafdeling Mycophyta (van het Grieks: mukos=zwam, phuton=plant). Gisten onderscheiden zich van bacteriën door het bezit van een celkern en zijn ook groter.

Mout

Mout is graan dat eerst heeft gekiemd en daarna is gedroogd en/of geroosterd.

Het graan weekt men eerst met water, waardoor de kiem groeien. De kiem is het begin van het plantje dat zich uit de graankorrel kan ontwikkelen. Door het kiemproces vinden veranderingen plaats in de graankorrel. Om voedingsstoffen te krijgen voor de groeiende kiem, beginnen de, in de graankorrel aanwezige, enzymen het zetmeel in de graankorrel af te breken tot suikers. Als de bladkiem ¾ van de lengte van de korrel heeft, wordt het graan bij een hoge temperatuur gedroogd, waardoor het kiemproces stopt. Het graan is nu mout en geschikt om er bier mee te bereiden.

Hop

Hop, of volgens de officiële benaming, Humulus lupulus, is een plantensoort uit de hennepfamilie (Cannabaceae). Het geslacht Humulus (latinisering van het Slavische woord chmel, wat ‘kop’ betekent) telt twee of drie soorten klimplanten, die voorkomen in het noordelijk gematigd gebied. De plant is in Europa, ook in Nederland en België, inheems en komt in het wild voor in loofbossen en heggen op voedselrijke grond. De mannelijke bloemen staan in pluimen (augustus-september), de vruchten in eivormige vruchtkegels (hopbellen). De schutbladen van de hopbellen zijn aan hun voet bezet met hars bevattende klieren.

Water

Bier bestaat voor veruit het grootste gedeelte uit water. Als bron voor water gebruiken wij vaak drinkwater. De vereiste kwaliteit van het Nederlandse drinkwater is vastgesteld in de Waterleidingwet en in het Waterleidingbesluit.

De Waterleidingwet geldt ook voor bronwater. Voor leveranciers van zogenoemd ‘natuurlijk mineraalwater’ gelden andere wettelijke eisen, o.a de Warenwet. In ons land is het kraanwater heel geschikt voor het brouwen van bier.

Bekijk foto's van onze brouwerij hieronder

``Klik op de foto voor een uitvergroting``
Join the Princen fanzone

and stay connected!

Wil je op de hoogte blijven van Princen bier zoals onze activiteiten, aanwezigheid op evenementen of ontwikkelingen van ons frisse bier? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!