bier & gezondheid, Nieuws

Meer vrouwen drinken bier

Steeds meer vrouwen drinken bier. Weet jij waarom?

Bier maakt niet dik
Veel mensen denken dat bier enorm veel calorieën bevat terwijl dit in werkelijkheid enorm meevalt. Het aantal calorieën in bier (met name pils) ligt lager dan andere alcoholische dranken. Dit is vooral voor vrouwen een absolute meevaller.

Mannen vinden bierdrinkende vrouwen leuk
Uit onderzoek is gebleken dat mannen bierdrinkende vrouwen relaxed, gezellig en zelfverzekerd vinden. Toch associëren veel vrouwen het brouwsel als ‘niet aantrekkelijk’ of ‘niet vrouwelijk’ terwijl dit tegenwoordig toch een omkeerpunt bereikt heeft, vooral als het aan de mannen ligt.

Bier is gezond
Volgens het voedingsinstituut en verschillende onderzoeken is gebleken dat bier een positief effect heeft op hart- en vaatziekten, alzheimer en andere aandoeningen.
Bier zorgt ook voor een ontspannen gevoel. Hierdoor is de kans op stress minder wat uiteraard goed is voor de gezondheid.

De keuze aan bier is enorm
Bier en spijsVooral met de opmars van speciaalbier is de keuze aan bier enorm. Er zijn nu meer dan 200.000 verschillende bieren op de markt. Voor iedere smaak bestaat er wel een type bier. Niet alleen wat smaak betreft, maar ook qua alcoholpercentage is er voor iedereen een geschikt bier te vinden.

Door de enorme keuze kan bier ontzettend goed gecombineerd worden met eten. Zo kan je een kruidige IPA goed combineren met een Indonesisch gerecht en een blond biertje lekker bij vis.

vrouwen drinken bier

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *