bier & gezondheid, Nieuws

Hier komt de honger na een avondje drinken vandaan

honger na bier drinken

Honger na het bier drinken? Hier komt de honger na een avondje drinken vandaan

Je kent het wel na een avondje stappen duik je de koelkast in om alles op te eten. Ook de volgende ochtend heb je nog steeds honger.
Waar komt deze honger eigenlijk vandaan?

Deze honger is eigenlijk heel simpel te verklaren. Er zijn een aantal factoren die meespelen. Ten eerste knoeit alcohol met je bloedsuikerspiegel. Hier komt het honger gevoel vandaan.

In je slaap probeert je lichaam je bloedsuikerspiegel te herstellen. Als gevolg van de schommeling in je glucose wordt je ’s ochtends nog steeds wakker met een hongergevoel.

Nadorst
Wat ook een rol speelt is uitdroging. Omdat je van alcohol vaker naar het toilet moet is het belangrijk dat je je vochtreserves wel weer aanvult. Als je dat niet doet ontstaat de welbekende nadorst. Sommige mensen verwarren die dorst met honger en gaan dan eten.

Nog steeds honger
Omdat je lichaam nog steeds vocht nodig heeft, doordat alcohol je vochtreserves heeft ontregelt zal je de volgende ochtend nog steeds een hongergevoel hebben. Het hongergevoel is ook te wijten aan dat je lichaam bezig is tegelijkertijd de alcohol uit je systeem te krijgen wat extra energie kost.

Het beste wat je kan doen na een avondje stappen, is veel water drinken voordat je naar bed gaat en zodra je wakker wordt. Eet ’s ochtends ook een voedzaam en gezond ontbijt, denk bijvoorbeeld aan fruit. Er zijn veel anti-katertips te vinden op Google, doe er je voordeel mee!

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *